Veelgestelde vragen

Algemeen

 • Ik ben niet tevreden over de behandeling van mijn letselschadezaak door mijn rechtsbijstandverzekering. Kan ik overstappen naar een letselschadeadvocaat of letselschadespecialist?

  Als u ontevreden bent over de behandeling van uw letselschade, is het raadzaam om dat kenbaar te maken bij de behandelaar van uw dossier. U hebt altijd het recht om uw zaak door een specialist te laten behandelen. Soms heeft dit wel gevolgen voor de dekking van uw rechtsbijstandverzekering. Dit hangt van meerdere factoren af. Neem voor meer informatie contact met ons op via 085 - 130 26 48 of info@letselwijzer.nl.

 • Kan ik via jullie een afspraak maken met een letselschadespecialist?

  Jazeker, wij hebben een gemotiveerd team letselschadespecialisten en letselschadeadvocaten klaarstaan om u te helpen. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via 085 - 130 26 48 of info@letselwijzer.nl.

 • Wie werken er voor Letselwijzer?

  Letselwijzer is een initiatief van Justiz Letselschade B.V. De letselschade-experts van Justiz staan klaar om u te helpen bij de afwikkeling van uw letselschade. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Utrecht, daarnaast hebben we vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Breda en Maastricht. Bekijk voor meer informatie de website van Justiz.

 • Kost jullie advies mij geld?

  Nee. Als u letselschade heeft waarvoor een ander aansprakelijk is, kunt u zich gratis laten bijstaan door een letselschadeadvocaat of letselschadespecialist. De hoogste rechter in Nederland heeft namelijk beslist dat ook de kosten van het vaststellen en verhalen van de schade moeten worden vergoed door de aansprakelijke partij. Daarbij geldt wel dat die kosten redelijk moeten zijn.​

  ​Als u letselschade heeft opgelopen is het per definitie redelijk dat u een belangenbehartiger inschakelt. Dit betekent dat deze kosten moeten worden vergoed door de aansprakelijke partij. Het is inmiddels gebruikelijk dat met een letselschadespecialist de afspraak wordt gemaakt dat de kosten van rechtsbijstand rechtstreeks in rekening brengt bij de aansprakelijke partij. Op deze manier is rechtsbijstand voor een letselschadeslachtoffer gratis. De aansprakelijke partij betaalt dus de rekening.

 • Kan ik me verzekeren tegen letselschade?

  Helaas is het niet voor alle gevallen mogelijk om een verzekering tegen letselschade af te sluiten. Wel is het mogelijk om een ongevallenverzekering af te sluiten. Een ongevallenverzekering keert alleen niet de hele schade uit, maar meestal alleen een gedeelte van een verzekerd bedrag. Hiernaast is het bij de meeste auto-, bromfiets- en fietsverzekeringen mogelijk een schadeverzekering inzittenden of opzittenden af te sluiten. Dit soort verzekeringen dekken wel letselschade, los van de vraag wie hiervoor aansprakelijk is. Overigens zal letselschade door de verzekeraar van de aansprakelijke partij vergoed moeten worden, als de ander aansprakelijk is.

 • Wanneer ben ik verzekerd voor letselschade?

  Veel mensen hebben tegenwoordig een schadeverzekering inzittenden afgesloten. Dit soort verzekeringen dekken meestal letselschade los van de vraag wie er voor de schade aansprakelijk is. Omdat er veel verschillende polissen in omloop zijn met diverse dekkingen, is het raadzaam om een letselschadespecialist naar uw verzekeringspolis te laten kijken. Neem hiervoor geheel vrijblijvend contact met ons op via 085 - 130 26 48 of info@letselwijzer.nl.

Niet gevonden wat u zocht? U kunt uw vraag sturen aan info@letselwijzer.nl of bel 085 - 130 26 48 en wij proberen uw vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden.